Kömlőd község címere

Kömlőd község címere három egyenlő, piros-fehér-zöld mezőre osztott pajzs.

  • Az alsó, zöld mezőn egy téli gesztenyefa áll úgy, hogy koronája belenyúlik a felső, piros mezőbe. A fa tövétől a pajzs alja felé szétágazó,három aranyszínü út a zöld mezőt egyenlő részre osztja.
  • A középső, fehér mezőben a fa jobb oldalán pengéjével felfelé álló kard, bal oldalán írókájával lefelé álló lúdtoll képezi a történelmi személyekre utalást.
Kömlőd község
Kép: ?? Gy?ngyi ??Panoramio

A Kömlőd címerében szereplő fa egy vadgesztenye fa, mely a címer értelmezése szerint az egykori kúriák udvarában valamint a falu több helyén is szép számmal megtalálhatók voltak. A címer így állít emléket az egykori parkoknak. A fa gyökeréhez futó három aranycsík a faluból kivezető három utat jelzi, mely a Kömlődről elszármazottak gyökereit jelképezi. A címer színösszetétele a település magyar mivoltjára utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei