Kőröshegy község címere

Kőröshegy község címere álló, csücskös talpú pajzs, hullámos osztóvonallal vágott. Vörös mezejében zöld talajból két levéllel és két szőlőfürttel megrakott arany búzakalász nő ki. A pajzzsal szembe nézve a búzakalásztól balra aranynyelű, ezüst ún. babókás szőlőmetsző kés, jobbról, egymás mellett elhelyezett, hegyével felfelé, élükkel jobbra fordított ezüst ekevas és -csoroszlya lebeg.

Kőröshegy község
Kép: vtorokPanoramio

A címer megegyezik az Országos Törzskönyvi Bizottság által elfogadott és 1908-tól 1949-ig használt községi címerpecséttel. A búzakalász és a szőlő egy szimbólumban való egyesítése Kőröshegy hagyományosan jó minőségű és nagy mennyiségű gabonatermesztésére, valamint a már a XIII. - XIV. században, a település mezővárosi időszakában meghonosított és a mai napig messze földön híres szőlőtermesztésére kíván utalni. Ugyanezt szimbolizálja a csoroszlya és az ekevas, illetve a babuka nevű szőlőmetsző kés. Kőröshegy címerében a zöld mező a lakosság élni akarását, áldozatkészségét, sikerek, eredmények elérésére való törekvését fejezi ki.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei