Bakonysárkány község címere

Bakonysárkány címere álló, háromszögű pajzs vörös mezejében alul hármas halom, ennek zöld mezejében lebegő helyzetű, aljában szegvégű arany apostoli kettős kereszt. A halmokon jobbra fordult, mellső jobbját felemelő, négylábú, szárnyas ezüstsárkány áll, melyet a pajzs bal felső sarkában lebegő nyolcágú aranycsillag kísér. A címerpajzsot két oldalról egy-egy szárukon alul keresztbe tett és hét-hét arany makkterméssel ékített leveles zöld tölgyfaág övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon feketével a BAKONYSÁRKÁNY településnév.

Bakonysárkány község
Kép: EtruszkPanoramio

Elsődlegesen a természeti adottságokat jelképezi a címert övező tölgykoszorú. A tölgy a legrangosabb címernövény, romolhatatlannak vélt kemény fája révén vált az erő, a rendíthetetlen jellem, az örökkévalóság és dicsőség jelképévé. A heraldikai mázak - fémek és színek - a címertan szabályainak felelnek meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei