Körösnagyharsány község címere

Körösnagyharsány község címere - az 1710 és 1910-es évszámmal ellátott bélyegzőlenyomatok szerint - téglalap alakú, alsó részén ívelt csúcsban végződő címerpajzson, a pajzs bal oldalán várszerű csonka torony és ennek előtte a jobb oldalon egy kardot tartó oroszlán áll. A pajzs színe világoskék, a torony előtti mező zöld, a torony és az oroszlán sárgásbarna színezésű.

Körösnagyharsány község
Kép: mackó lackóPanoramio

A címer eredete 1630 tájára tehető, mely évben készült egy pecsétnyomó jelvény. A jelvényen is a csonka torony és a két lábon álló kardot tartó oroszlán volt. E jelvény azon feltevésre és történeti leírásokra vezethető vissza, hogy őseinknek azért engedett meg ezen jelvény felvétele, mert a Körösszegi (ma Romániában a település határában lévő vártorony) vár körül a török-német hadjáratok alatt a falu lakossága hősiesen, oroszlán bátorsággal harcoltak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei