Kőszárhegy község címere

Kőszárhegy község címere álló helyzetű, gallérozott, háromszögű pajzs. A kék gallér közepén egy ezüst heraldikai rózsa lebeg. A rózsától jobbra-balra fülével kifelé fordulva egy-egy ezüstkorsó látható. A szimmetrikusan elhelyezkedő két ezüstkorsó nem egyforma. A jobb oldali kerek, a bal oldali nyolcszögletes. A kék gallér alatti aranyékben: egy szabályos zöld halomból kinövő szőlőtőke látható. A szőlőtőke egy zöld karót fon körbe, valamint jobbra-balra egy-egy szőlőfürtöt és három zöld levelet tart.

Kőszárhegy község
Kép: Dr. Pinczés SándorPanoramio

A címerben szereplő szabályos zöld színű halom (domb) és a szőlőtőke község nevét adó 228 m magas hegyet jelképezi. A stilizált rózsa egy világhírű ezüstkincs lelőhelyét jelképezi, a két ezüstkorsó e "SEVSO" kincs két ezüstkorsóját ábrázolja. "SEVSO" név barbár eredetű, amely az említett ezüst kincslelet egyik tálján maradt fenn. A kincs tulajdonosa nagy valószínűséggel a császár közeli környezetéhez tarozó igen előkelő személy volt. Az ezüst étkészletet feltételezhetően a császártól kapta ajándékba.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei