Kővágóörs község címere

Kővágóőrs község címere csücskös talpú állópajzs, kék mezejében jobbra forduló, ágaskodó ezüstoroszlán, jobb első lábában görbe ezüstkard. A pajzson aranyszegélyű fekete sisak koronával, ezüst-vörös és ezüst-kék sisaktakarók. A koronán vállban levágott aranydíszű fekete páncélos kar görbe ezüstkarddal.

Kővágóörs község
Kép: attila964Panoramio

Kővágóörs község lakosságát, területét, javait, szellemiségét és általában a települést történelmi hagyományú szabatos jelek szimbolizálják. Kővágóörs hajdani mezőváros lakói kollektív nemesi jogokat élveztek, ennek megfelelően korai 18. századi címerrel rendelkezik. Rajza egy 1821-ből való iraton lévő pecséten maradt fenn. Ez jobbra forduló ágaskodó oroszlánt ábrázol, amely jobb mellső lábában kivont görbe kardot tart, fölötte sisak sisaktartóval, a korona fölött pedig vállban levágott, görbe kardot tartó kar látszik.

Körirata: Nemes Küvá.örsi.p. Ez a pecsét 18. századi, de fennmaradt 19. századi változata is. Ugyanebből a korból címerrajzzal is rendelkezik a község illetve mezőváros, amely a heraldikai színeket jelöli.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei