Bakonyszentkirály község címere

Bakonyszentkirály címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs, vörös mezejében ezüstpajzslás. Az ezüstmezőben lebegő helyzetű, állított zöld tölgyfalevél, melyet két oldalról egy-egy szarvasagancs kísér. A vörös mezőben zöld hármas halom, középsőjén nyugvó aranytrónján ülő Szent István király ezüsttel. Jobbjában aranyjogart, baljában arany országalmát tart. Arany Szent Koronával ékített fejét aranyglória övezi. Szent István alakját jobbról ívesen szélesedő szárú arany latin kereszt, balról nyolcágú aranycsillag kíséri. A címerpajzs alatt lebegő hármas tagolású fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével BAKONYSZENTKIRÁLY felirat, mely előtt és után egy-egy díszpont található.

Bakonyszentkirály község
Kép: György PásztiPanoramio

Bakonyszentkirály címere beszélő címer, más néven névcímer. A hegy és Szent István együttes ábrázolása eredményezi a község nevének képi megfogalmazását. A lakosságot jellemző katolikus és református vallás jelképezésére szolgál a kereszt és a nyolcágú csillag. A település természeti adottságait szimbolizálják a Bakonyt megjelenítő halmok, a nagyvad-állományra utaló agancsok és az itt őshonos tölgy.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei