Kunadacs község címere

Kunadacs község címere álló háromszögű pajzs, felső részének kék mezejében aranyfonálból képzett a kunkötést idéző hurok, melynek két szára a pajzsszélekből tűnik elő. A kunkötés felett lebegő helyzetű, egymáson keresztbe tett két ezüstbuzogány oly módon, hogy a buzogányok nyelét a felső hurok elválasztja. A pajzs aljában vörös mezőben lebegő helyzetű, ezüstvirágú, négyleveles arany dohánytő.

Kunadacs község
Kép: rozsomak15Panoramio

Kunadacs község neve a kun hagyományokra utal. A kunok egyik fegyvere a buzogány volt, mely eltért a nyugati típusú hosszúkás, szögletes fejűektől, mert gömbölyű volt. Szintén a kunokra utal a kunkötés, a kötőféken, kötélen furfangosan megkötött hurok, melyet a jószág nem tud kibontani, de veszély esetén vagy szükség esetén a gazda egyetlen rántással eloldotta. (A községben a legrégebbi történelmi időktől napjainkig jelentős az állattenyésztés.) A dohánytő a ma is fontos dohánytermesztésre utal, melynek hagyományai a múltban gyökereznek.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei