Kup község címere

Kup község címere kék doborpajzs, melynek felső éle középtől jobbra, valamint balra kissé ívelt, a címerderékon ezüstszínű pólya szeli át. A pólya feletti részben középen egy vörös színű nyeregtetős ház, rajta középen nagy, ezüst nyolclapátos malomkerék. A ház jobb és bal oldalán egy-egy zöld koronájú öreg lombos fa található. A pólya alatti részben egy szemből ábrázolt tulokkoponya lefelé kanyarodó szarvakkal. A szarvak három darab, szimmetrikusan elhelyezkedő méhkas alakú követ ölelnek át, mely kövek közül a középső lejjebb, a két szélső kissé feljebb helyezkedik el.

Kup község
Kép: Horváth NorbiPanoramio

Az ezüstpólya a Bitva-patakot jelképezi, melynek kupi szakaszán három malom is épült, melyeket a címerben található vörös ház malomkerékkel jelképez. A malomépület melletti két fa a Kupi-erdőre utal, melynek szélére épült a falu. A pólya alatt lévő képek a közelmúlt nagy jelentőségű régészeti feltárásaira utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei