Kupa község címere

Kupa község címere álló, csücskös talpú katonai pajzs, mely kékkel és arannyal hasított. A kalászok, az ekevas és az ezüstkupát tartó férfialak a község legrégebbi fellelt pecsétnyomóján volt látható, és az önkormányzatiságra utal. A pajzs felett arany és kék fonaton öt zöld cserfalevél és három aranymakk látható. A cserfalevelek és a makkok a természeti környezet fontosságát és a Cserehátot jelképezik. A címer alatt lebegő, ezüstszalagon a település neve olvasható.

Kupa község
Kép: Sugár NagyPanoramio

A címerképek a község régi pecsétjeinek az ábráira és ezáltal a település előzményeire utalnak, a kupát tartó férfialak ezen túlmenően és a régiek szándéka szerint "beszélő címerré" teszik Kupa község címerét. Az oromdísz a Cserehát tájegységre és ezáltal a természeti környezet értékeire emlékeztet.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei