Külsősárd község címere

Külsősárd község címere háromszögű pajzs. Kék mezejében, jobbra nyúló, könyökben behajlított, páncélkesztyű nélküli páncélos kar, három egymást keresztező, hegyükkel lefelé néző, arany nyílvesszőt tart. A pajzsláb ezüstmezejében vörös rózsa. A sisak jobbra fordult, nyitott sisak, koronával. Takaró: jobbról kék-arany, balról vörös-ezüst. A pajzs alatt a takaróra támaszkodó szalagban a község neve: Külsősárd.

Külsősárd község
Kép: kiralyeryPanoramio

Az ezüstmezőben elhelyezett vörös rózsa a „legyőzött” Esterházy-címer motívuma, és utal arra, hogy a pajzs felső részében, kék mezőben elhelyezett három aranynyilat tartó páncélos kar, azaz a letelepedő három nemes család legyőzte az Eszterházy herceget. A páncélos kar a letelepedők nemességére és vitézségére utal, a három, hegyével lefelé fordított aranynyíl a három letelepedő családot jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei