Lábatlan város címere

Lábatlan város címere egy háromszögű pajzs, melyet ezüstszürke bal haránt pólya oszt két mezőre.

  • A kék mező hátterén Lábatlan község XVII. századi pecsétrajza (lábatlani torony) látható, melynek leírása a következő: fehér színű, csúcsfedelű torony, egy boltozatos fekete kapuval és szintén boltozatos lőréssel, melyben egy jobbra fordított ágyúcső látható, felette a toronytető piros színű.
  • A másik mező vörös hátterén jellegzetes római kori, gerendákból ácsolt, keresztkorlátos, természetes színeiben ábrázolt őrtorony (piszkei torony) található.
Lábatlan város
Kép: Endrédi ZoltánPanoramio

A források csak a piszkei részt említik, mint a rómaiak által lakott tábort, Lábatlant nem. A fent leírt őrtorony a Duna menti tábor legjellegzetesebb és legmarkánsabb részét képezi, s összhangban a másik torony szimbólumával egységes képet fest. Az ezüstszínű bal haránt pólya pedig a település legősibb és legmeghatározóbb táji egységét, a Dunát szimbolizálja.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei