Lábod község címere

Lábod címere zölddel és arannyal hasított, álló háromszögű pajzs, benne csokorba kötött, a pajzs szélei felé hajló, jobbról arany, balról zöld, három-három búzakalász, melyek alatt a búzacsokor kötése fölött áthurkolt, sodrott vörös zsinóron vadászkürt függ, a pajzs színeivel váltakozó színben. A kürt fölött jobb oldalon élével balra fordított aranycsoroszlya, bal oldalon élével jobbra fordított zöld ekevas lebeg. A pajzs fölött zárt kapujú, öt bástyás ezüst falkorona látható. A pajzsot jobbról aranymakkokkal megrakott zöld tölgyfaág, balról zöld makkokkal megrakott arany tölgyfaág keretezi.

Lábod község
Kép: Kozma ImrePanoramio
  • A búzacsokor, az ekevas és a csoroszlya a település mezőgazdasági jellegére utal.
  • A vadászkürt a község környékének vadakban való gazdagságát és a méltán nemzetközi hírű vadászati tevékenységet jelképezi.
  • A tölgyfaágak a Lábodot övező erdők szépségét, és az itt folyó erdőgazdálkodási tevékenységet jelzik.
  • A pajzs fölötti falkorona Lábod XV. században viselt mezővárosi rangjára, és az akkori települést körülvevő falra emlékeztet.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei