Bakonyszücs község címere

Bakonyszücs címere középen vágott, felső felében középen hasított, háromszögű, kerekített, hegyes talpú pajzs, körben vékony ezüstsávval.

  • Jobb felső, zöld mezejében kissé jobbra dőlő, háromszöget formázó, a háromszög csúcsain függőlegesen elhelyezkedő, lebegő ezüstliliom.
  • Bal felső, ezüstmezejében zöld halmon fekete, derékba tört álló fatörzs, tetején jobb oldalról kissé balra hajló háromleveles zöld ággal.
  • Alsó, kék felének közepén ezüst, lebegő, Árpád-kori bakonyszücsi Kálvária-épület, térben ábrázolva.
Bakonyszücs község
Kép: Eigner ErvinPanoramio

Bakonyszücs község címerében a derékba tört kőrisfája emlékeztet arra, hogy a második világháború után súlyos vérveszteség érte a közösséget, amikor a lakosság több, mint egyharmad részét Németországba kitelepítették. A kőrisfából növő zöld ágacska az újrakezdést, a bele nem törődést, valamint a szülőföldjüket szintén elvesztett, felvidéki, Garam-vidéki magyarok idetelepülését jelképezi. A történelmi folytonosságra utal a címer alsó részén a még romos állapotot mutató kálvária-kápolna képe.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei