Lajoskomárom nagyközség címere

Lajoskomárom község címere pajzs alakú, melyet aranyszínű növényi ornamentika fon körbe. A pajzs tetején a herceg Batthyány családra utaló korona található. A pajzs közepén a falu alaprajzát jelképező sárga színű "H" - ezüstmezőben - összekötő szárán a három falualapító felekezet templomának tornya látható. A pajzs felső részén kékszínű drapéria búzakalász szegéllyel, alsó záró részén pedig nemzeti trikolórunk helyezkedik el.

Lajoskomárom nagyközség
Kép: andybandiPanoramio

A cizellált ornamentika és a korona a községalapító Batthyány családra utal, miként a "H" alak a hercegi címre és a falu eredeti alaprajzára. A kék szín a békét, a búzakalászszegély a mezőgazdaságot jelképezi. A három templomtorony a három falualapító népcsoportot: a katolikus magyarokat, az evangélikus németeket és a református szlovákokat szimbolizálja. A kék-arany színösszeállítás a falu alapszíneit jelzi, ahogy a nemzetiszínű pajzszáró a hovatartozást.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei