Lánycsók község címere

Lánycsók község címerének körvonala az 1700-as évek címerfazonját követi. A címer felső körvonala két egymást érintő homorú hullámvonal. Az oldalvonal a Kossuth-címer fazonját követi azzal az eltéréssel, hogy annál hasasabb. Alsó körvonala két-két egymást érintő domború hullámvonal, amely középen a találkozásnál hegyes csúcsban végződik. A címerpajzs vízszintes sávozással három egyenlő mezőre oszlik, amelynek színe zöld-fehér-zöld (fűzöld).

A fehér mező közepén a mező szélességénél nagyobb - szintén fehér - kör alakban két férfi (vörös zekés, kék nadrágban, fekete kalapban és csizmában), vállukra vetett rúdon (heveng) hatalmas szőlőfürtöt tart. A rúd színe fekete, a szőlőfürt aranyszínű. A két férfi ezüstszínű rácsos talapzaton áll, fejük felett a kör középső szélén fekete színű évszám: 1770. Az alsó zöld mezőben szintén fekete színű évszám: 1991, a mező felső részén középen, a kör alatt.

Lánycsók község
Kép: Szklenár JánosPanoramio

Lánycsók első pecsétje 1770-ben jelent meg. Alakja ellipszis, betűszalaggal a SIGILL CUMMUN LANTSUKIENSIS feliratot tartalmazta. A pecsét ábrában két lépő alak látható, akik vállukon hevenget cipelnek, amely a szőlő és bortermelés jelentőségére utal. Fejük felett az évszám látható: 1770.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei