Lengyel község címere

Lengyel község címere álló, háromszögű pajzs. A pajzs zöld mezejében vörös színű földvár, melyen belül ezüstszínű álló agyagtál. A pajzs zöld mezejében lebegő, ötágú aranyszínű szőlőlevél, valamint álló, aranyszínű búzakalász. A pajzs tetején középen ezüstpárnán háromágú aranyszínű álló korona. A korona három ágának csúcsát, valamint a közepét vörös színű ékkő díszíti.

A pajzsot két oldalról a korona mellől induló, kétfelé ágazó, egy zöld, és egy vörös színű szalag díszíti, mely a címert teljes hosszában körülöleli. A pajzs alatt lebegő, középen díszített szalagon zöld betűvel nagybetűs felirat: Lengyel.

Lengyel község
Kép: bedalaciPanoramio

A pajzsban található jelképek a híressé vált „lengyeli kultúrával" kapcsolatosak. A felfelé nyúló várfal hat bástyaorommal a lengyeli földvárt szimbolizálja. A vár belsejében látható ezüstszínű „talpcsüves tál" az újkőkori kultúrára emlékeztet, mely a lengyeli ásatásoknak legegyedibb kifejezője. A pajzs felső kétharmada zöld, mely a mezőgazdasági termelésre emlékeztet. Az ezüstszínű szőlőlevél és búzakalász azt fejezi ki, hogy e két növénynek a termesztése az őskorba nyúlik vissza.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei