Lengyeltóti város címere

Lengyeltóti város címere álló csücskös talpú pajzs, melynek kék mezejében zöld hármas halmon jobbra fordult, vörös nyelvét kiöltő ezüstunikornis (egyszarvú) áll a hátsó két lábán, bal mellső lábával két, levéllel megrakott arany szőlőfürtöt, jobb mellső lábával három arany búzakalászt tart.

Lengyeltóti város
Kép: kunlacPanoramio

A település első lakóiról tudjuk, hogy a XI-XII. században idetelepített délszláv katonák voltak, akik a királyi birtok védelmét látták el. A Tóti helységnév tulajdonképpen az itt élők származására utal, és mert szinte az egész középkoron át a Lengyel család birtoka volt a település, a későbbi iratokban Lengyel-Tóti néven említették. A Lengyel család címerállata volt az unikornis, melynek átvétele a birtokosságukra emlékeztet. Az unikornis által tartott búzakalász és szőlőfürt a településre története során jellemző mezőgazdasági tevékenységet, a gabona- és gyümölcstermesztést, illetve a szőlészetet és a borászatot jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei