Baksa község címere

Baksa község címere csöcskös talpú zöld alapszínű pajzs. Talpában három domb jelzése barna színben, benne ezüstszínű hullámzó pólya jelzi a településen keresztül folyó patakot. A középső dombból barna színben a pajzsot elválasztó cölöp emelkedik ki. A cölöp egyben a címerrajz szőlőkarójául szolgál. Tövéből balra aranyszínű szőlőtő növekszik, amely kétszer átkarolja a karót (cölöpöt). A szőlőtől jobbra kettő, balra egy aranyszínű szőlőfürt, illetve balra kettő és jobbra egy aranyszínű szőlőlevél található. A címerpajzsot két oldalt egy-egy búzakalász öleli körül. A pajzs tetején fekete betűkkel BAKSA felirat olvasható.

Baksa község
Kép: Heisler JánosPanoramio

Baksa címerében a három barna domb a pajzs alsó részén a középkorban itt állt településekre emlékeztet: Baksára, Poborfára és Rádfára. A dombok alatt lévő fehér színű hullámmal a patakot jelképezik, a középső dombon lévő szőlőtő pedig a helyi szőlőművelést. A pajzs alatt lévő búzakalászok a mezőgazdaságra utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei