Lickóvadamos község címere

Lickóvadamos címere háromszögű pajzs, zöld mezejében a pajzsfő elején és a pajzsfő hátsó részén egy-egy ezüsttelek. A pajzs zöld mezejében, a pajzstalp közepén nyitott aranykorona lebeg, melyből jobbra forduló természetes vörös mókus nő ki. A pajzsfő elején lévő ezüsttelekben felül egy, alul kettő, szárukkal egymást érintő zöldleveles barna mogyoró lebeg, a pajzsfő hátsó részén lévő ezüst telekben zöld száron, vörös alma függ, két zöld levéllel. A címerpajzs felett lebegő ezüstszalagra a község neve: LICKÓVADAMOS van írva fekete betűkkel.

Lickóvadamos község
Kép: Mata HaryPanoramio

Lickóvadamos mai területe három hajdani település, Lickó, Vadamos és Mukucsfalu nevű kis puszta összeolvadásából jött létre. Lickó közszói jelentése: mogyorós, Vadamos közszói jelentése: vadalmás, a mukucs pedig a mókus népies neve. A mai címer a három településrész nevének szimbóluma és egyesülésüknek jelképe. Mukucsfalut egykor több nemes család birtokolta, erre utal a nyitott aranykorona.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei