Lucfalva község címere

Lucfalva község címere álló, 7/8 arányú háromszögű pajzs (felső felében párhuzamos oldallal), mely egyszer hasított továbbá bal oldala kékkel és zölddel vágott.

  • A hasítás melletti jobb oldali (első) ezüst címermezőben balra forduló, lebegő hosszú kék ruhás leány, leengedett két kezét elől összefogja. Leomló, hosszú összefont aranyhaját kék színű tekercs (sodort kendő) övezi. Arca és keze testszínű.
  • A bal oldali felső (második) címermezőben jobbra néző egytornyú, ezüstszínű stilizált román stílusú templom lebeg.
  • A bal oldali alsó (harmadik) címermezőben zöld alapon három aranyszínű leveles búzakalász lebeg egymás mellett, a függőlegesen álló középsőtől egymással ellentétes irányban elhajlóan.

A címerpajzs fölött - attól elkülönülve, de követve annak vízszintes élvonalát -, fekete színű, a címer mérete 1/10 nagyságrendjének megfelelő talpas nagybetűkkel a település neve LUCFALVA olvasható.

Lucfalva község
Kép: usi12cPanoramio

Lucfalva község címerén látható hasításnak és a vágásnak heraldikai jelentősége van. A kék ruhás leányalak azt kívánja érzékeltetni, hogy a legenda szerint a község neve a közeli Sámsonházán található Fehérkő vár egykori ura leányának, Lucianak tulajdonítható. A templom a község lakosságának vallásosságára utal. A gabonakalász a községet övező dombokon zajló mezőgazdasági tevékenységet jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei