Ludas község címere

Ludas címere álló, csücskös talpú tárcsapajzs. A felső kék színű mezőben zöld színű domb. A domb szimbolizálja a Keleti-Mátra vonulatát. A dombon bal felé néző ezüstszínű lúd, amely jobb lábánál a dombon áll, ballábában babérleveles ágat tart. A pajzsfőben lebegő aranyszínű szalagdísz, amelyben vörös színű „Curialis Ludasi” felírat látható.

Ludas község
Kép: BAttilaPanoramio

A lúd, a babérleveles ága és a felirat a település XVIII.századból származó pecsétjéből átvett motívumok. A pajzstalpban hullámos ezüstszínű ikerpólya, amely utal a község közelében található Bene- és Tarnóca-patakokra. A pajzstalp zöld színű mezejében aranyszínű évszám „1464”. Az évszám utal a település első dokumentált okleveles megjelölésére. A zöld szín szimbolizálja az itt élő emberek őstermelői tevékenységét.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei