Lulla község címere

Lulla címere álló, háromszögű pajzs, ezüstmezejében kék pajzsfő.

  • A kék mezőben középütt lebegő helyzetű Luther-rózsa: zöld levelű, ötszirmú fehér virág, közepén latin kereszttel ékített vörös szívvel. A rózsát jobbról ívesen szélesedő szárú és aljában szegvégű arany apostoli kettős kereszt, balról nyolcágú aranycsillag kíséri.
  • Az ezüstmezőben zöld hármas halom, középsőjén álló zöld szőlőtő négy levéllel és két fürttel. A szőlőtövet két oldalról egy-egy lebegő helyzetű vörös szarvasagancs kíséri.

A címerpajzsot két oldalról egy-egy, szárukon egymáson keresztbe tett, arany makkterméssel ékített zöld tölgyfaág kíséri, aljában hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalaggal. A szalagon feketével nagybetűs LULLA felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Lulla község
Kép: Károly OsváthPanoramio

A Luther-rózsa és a nyolcágú aranycsillag a lakosság vallásosságát szimbolizálja. A szőlőfürt és a szőlőtő a szőlészetet és a borászatot jelképezi. A vidék változatos, dombokkal és völgyekkel tagolt, az erdők jellegzetes fajtái a gyertyán, az ezüsthárs és a tölgy, ez utóbbit jeleníti meg a tölgyfaág, míg a szarvasagancs a vadakban gazdag erdőket, melyek a külföldi vadászok körében is kedvelt helynek számítanak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei