Maglóca község címere

Maglóca község címere álló, aranyszínű, csücskös talpú pajzs. A címerkép két szimmentrikusan elhelyezett, szárával keresztezett pálmaágon három szál fehér virág, felett egy jobbra néző ezüst ekevas.

Maglóca község
Kép: Veér LajosPanoramio

Maglóca címere a régi, 18. századi pecsétjének rajzolata alapján készült, amelynek eredeti lenyomata megtalálható a Soproni Állami Levéltárban, egy 1799-ben keletkezett iraton. A címer alapja csücskös talpú pajzs, amely formailag a falu egykori földesurainak, a premontrei rendnek a címerpajzsával egyezik.

A címer mezejében jobbra néző valósághű ábrájú és színezésű ekevas van, alatta három különálló levelek nélküli, fehér szirmú virágszál látható, mindezeket jobbról-balról egy-egy zöld szimmetrikus elrendezésű pálmaág keretezi. A címermező aranysárga színe a gabonatermesztésre, az ekevas a földművelésnek a falu múltjában és jelenében betöltött jelentőségére utal, a három mezei virág a természettel való állandó kapcsolatot jelképezi.

A címeralakokat övező pálmaág a késő barokk kortól kezdődően jelenik meg díszítőelemként. Vallásos jelentése is van: a halál feletti győzelmet, az örök élet elnyerését jelképezi. Krisztust is pálmaágakkal köszöntötte a nép a Jeruzsálemi bevonulásakor.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei