Maglód város címere

Maglód város címere klasszikus vonalú címerpajzs, törésvonalainál csigavonalban záródó és áthajló szegő díszítéssel. A címer függőlegesen osztott:

  • a jobb oldali mezőben sárga alapon Maglód 1880-as évekbeli pecsétjének mezőgazdasági motívumai (búzakalászok, ekevas illetve csoroszlya rajza) láthatók,
  • a bal oldali mezőben kék alapon a település legrégebbi épülete, a harangláb stilizált formája tűnik fel, háttérben a hármas dombvonulattal, mely a környék meghatározó felszíni formáira, illetve a helybeliek által minden időkben szívesen látogatott Hármashegy kiránduló helyre utal, előtérben pedig kék hullámvonalakkal, melyek a falun átfolyó patakot jelképezik.

A címert alulról, a függőleges középtengelyre rendeződve, két-két tölgyfalevél illetve makk stilizált alakja öleli át. A faleveles díszítés, melyből mintegy kinő a címer, régi leírások nyomán született, melyek szerint a községet körös-körül tölgyek övezték. A címer felső részén, keresztben a sárga-kék mezőkön vörös színű, nyomtatott nagybetűs felirat: „MAGLÓD”.

Maglód város
Kép: gg.dani@citromail.huPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei