Magyarbóly község címere

Magyarbóly címere kerek talpú, kék alapszínű negyedelt pajzs, közepén a vágás hullámos ezüstpólya, mely a településen keresztül folyó Karasica-patakot jelenti. A pajzs négy mezeje utal a faluban található négy egyházi felekezetre.

  • Az első kék mezőben aranyszínű kehely lebeg, fölötte az oltáriszentség sugarakkal, mely a római katolikus lakosságra utal.
  • A második kék mezőben Luther emblémája (rózsája) látható aranyszínben. Ábrázolása heraldikai rózsa. Utal a lutheri hitet követő evangélikusokra.
  • Az ezüstszínű hullámos pólya alatt két szemben úszó aranyszínű hal látható kék mezőben. Jelképe ez a faluban élő reformátusoknak, Kálvin követőinek.
  • A negyedik kék mezőben aranyszínű ívelt oldalú talpas bizánci kereszt lebeg. A település pravoszláv hitű híveinek keresztje ez.

A címerpajzsot két oldalt arany búzakalász öleli körül. A pajzs felett „Magyarbóly” felirat látható.

Magyarbóly község
Kép: Schein IstvánPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei