Magyarföld község címere

Magyarföld község címere háromszögű pajzs. Vörös mezejében, pajzstalpon zöld hármas halom, mely felett kiszakított helyzetű, leveles fa – életfa – lebeg, melynek törzse és ágai ezüst, levelei aranyszínűek. A címerpajzs fölé fekete betűkkel MAGYARFÖLD felirat van írva.

Magyarföld község
Kép: Baumann JózsefPanoramio

Minden növényi ábrázolás közül az életfa a legösszetettebb és legegyetemesebb jelentésű. Utal életre és halálra, az örök fejlődésre és növekedésre, a folytonos megújulásra. Az ősi kultúrákban a magasra növő fa jelképezte a föld ég felé törő életerőit, a földi élet Isten közelségébe törekvő vágyait és hajtásait. Mélyre nyúló gyökereivel viszont a földalatti világgal való kapcsolatokat idézte fel. A fa ágaival, törzsével, gyökereivel az égi, a földi, és a föld-alatti világgal való kapcsolatkialakítás lehetőségének jelképes értékévé vált. A hármas halom a község földrajzi elhelyezkedésére, a címer színei a nemzeti hovatartozásra és egyben a település nevére utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei