Magyarkeszi község címere

Magyarkeszi község címer álló, csücskös talpú pajzs. Alját kék színű hullámpólya vágja le. Az alsó zöld mezőben egy jobbra néző arany lófej látható. A pólya feletti rész hasítással osztott. A jobb oldali sárga mezőben négy szál zöld búzaszál van összekötve. A bal oldali vörös mezőben ezüsttemplom látható kereszttel a tetején. A pajzs felett egy kisebb pajzs lebeg fehér, kék és vörös sávozással. A pajzstartó vörös és kék. A pajzs alatt lebegő ezüstszalagon a település neve olvasható.

Magyarkeszi község
Kép: Károly KovácsPanoramio

Magyarkeszi korabeli pecsétnyomónján szépen kirajzolódik a búzakéve hat szál búzával, mellette két fürt szőlővel. Körkörösen egy virág-levél titka látható. A felső mező sárga, az alsó zöld, a kék színnel a Tita-patakot jelképező, a falut kettészelő, kék hullámos vonal választja ketté. A tót eredetet a címer felső részén látható a mezőben zöld színű búzakalász látható, az alsó zöld mezőben a lófej az állattartásra utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei