Marcalgergelyi község címere

Marcalgergelyi község címere kerek talpú pajzs. Fordított bíborágas szarufa mesteralakkal három részre osztott - de önállóan is értelmezhető hármas - címerképpel.

  • A pajzs heraldikai jobb oldalán sötétkék mezőben, a község evangélikus templomát szimbolizáló rajzzal. A templom ezüst- és aranyfémmel, valamint vörös színnel rajzolt. A mező felső részében arany címerfém domború hold látható. A kereszt is ezüst címerfém.
  • A bal oldalon a Marcal-folyót (kék) és a megyéket összekötő hidat (ezüst-fekete) jelképező rajzok, a napkorong arany, az ég ezüst címerfém. A cserjék és fák színe (a felső két ábrában) két tónusban rajzolt zöld színűek.
  • A pajzstalp címerképében ábrázolt, a tündérrózsák családjába sorolt „sárga vízitök” zöld levelű, arany (középen fehér) virágzatú. A folyó itt is (a bal oldali címerkép kapcsolódásaként) kék.
  • A pajzs takarója ezüst.
Marcalgergelyi község
Kép: mszabolcsPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei