Márfa község címere

Márfa község címere álló, kerek talpú, kék színű pajzs. A pajzstalpon két keresztbe tett szárú, arany búzakalász lebeg. Felette kilencágú, gyöngyös korona látható, benne aranyfészekben egy kiterjesztett szárnyú, saját vérével tápláló pelikán van három fiókájával. A pelikán körül tizenkét hatágú aranycsillag lebeg. A pajzs alatt lebegő aranyszalagon a település neve látható, a szöveg mellett egy-egy díszpont.

Márfa község
Kép: V. ÁdámPanoramio

Márfa címerének a megfogalmazásához a szfragisztikai (pecséttani) emlékek és a lakosság református vallása adták a támpontot. A régi pecsétek mezőgazdasági jellegűek, heraldikai szempontból az jelent különlegességet, hogy az egyik pecsét tizenkét csillagot is felsorakoztat. Márfa esetében a legerősebb közösségteremtő erő a vallás, olyan tényező, melyet érdemesnek tartottak a címerben is megjeleníteni, mivel a lakosság az ellenreformációt követően is hű maradt református hitéhez.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei