Márianosztra község címere

Márianosztra község címere pajzs alakú, középkori lovagi Anjou-pajzs. Benne vaskesztyűkéz tart egy liliomot. A liliom Nagy Lajos király aranypénzéről mintázott. A pajzs alapszíne királykék, a liliom és a lovagi vaskesztyű arany.

Márianosztra község
Kép: Bazita GausssPanoramio

Márianosztrán a pálos kolostort Nagy Lajos király alapította, és személyesen is többször járt itt. Hedvig leánya itt nevelkedett. Ezért a településnek szoros kapcsolata van az Anjoukkal. De nemcsak velük, hanem az egyetlen magyar alapítású szerzetesrenddel, a pálosokkal is. Az aranyliliom királykék mezőben ezért kifejezi egyrészt az Anjouk általi alapítást, másrészt a tisztaság erényét is jelképezi, így a pálosokra is utal. A vaskesztyű szintén a lovagi erényeket jelképezi. A becsület, tisztaság, bátorság, egyeneslelkűség.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei