Markotabödöge község címere

Markotabödöge község címere hullámos ezüstpólyával osztott, álló, gótikus pajzs. Felső zöld mezeje hasított.

  • Az első mezőben keresztbe rakott három lebegő, leveles arany búzakalász, fölötte felfelé fordított, élő aranysarló, a felső sarkokban M és B betűk.
  • A második mezőben lebegő, lóhere végződésű arany latin kereszt.
  • Harmadik vörös mezejében, zöld dombon álló, zárt kapus ezüst körtemplom, két ablakkal, felül világítóval, kereszttel, két oldalt egy-egy aranycsillag kíséretében.

A pajzs élén, vörös-ezüst sisaktekercsen nyugvó, ötlombos, nyitott aranykorona. A pajzsot stilizált, leveles ágak övezik, a pajzs alatt, ezüstszalagon a község neve MARKOTABÖDÖGE felirat, vörös betűkkel.

Markotabödöge község
Kép: Ráczné KatiPanoramio

Markotabödöge címerén az első mezőben látható búzakalászok a sarlóval és az M B betűkkel arról a pecsétről származnak, amelyet egy 1785-ben keletkezett nemesi közgyűlés jegyzőkönyvén találtak. A második mezőben levő latin kereszt a lakosság katolikus mivoltát jelképezi. Az ezüst hullámos pólya a településen keresztül folyó Keszeg-ér jelképe. Az alsó vörös mezőben pedig az egykori körtemplomra emlékeztető ábra szerepel. A korona a címer dísze.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei