Maroslele község címere

Maroslele község címere a település történelmi múltjára utaló szimbólum. Fő motívumai a gólya és a fokhagyma. Színei a vörös, a kék, az arany, a fekete és az ezüst. A címerpajzs egyik felén vörös alapon három fokhagyma található, a pajzs másik oldalán kék mezőben, hullámzó vízen egy gólya áll. A pajzs tetején püspöksüveg látható kereszttel. A címer két oldalán sisakfoszlányok ellentétesen vörös és kék színben. A címer alsó részén aranyszínű szalagon "MAROSLELE" felirat olvasható.

Maroslele község
Kép: Gordon HayPanoramio

Maroslele a XX. században az Alföld falvaihoz hasonlóan változott, fejlődött. A sokáig létfenntartást jelentő dohánytermesztést felváltja a gabona, majd egyre inkább a fokhagyma termesztése. A község címerén látható püspöki süveg a püspöki uradalomhoz való másfél százados kötődést, a vízben gázló gólya a földrajzi adottságokat, a három fokhagyma pedig a jelenleg is legfontosabb lelei kultúrnövényt, a megélhetést jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei