Mátyásdomb község címere

Mátyásdomb község címere klasszikus pajzsforma, a háromszögű pajzsot formáz.

  • A pajzstalp barna színű, a mezőgazdálkodásra, a talaj termékenységére utal.
  • A pajzs kék hátterében, a barna pajzstalpból kinőve a jellemző mezőgazdasági növények - gabona, kukorica - stilizált ábrázolása látható. A pajzs középtengelyében kukorica emelkedik, zöld színnel a törzs és a levélzet, a kukorica címere és termése arany színű. Ettől balra és jobbra egy-egy, a pajzstalpból kinövő zöld levél és aranygabona. A pajzsfő jobb részében a Nap arany színű stilizált képe, bal részében a Hold ezüst színű ábrája jelenik meg.
  • A címerpajzsot ezüst színű sisak díszíti, amelynek felső részében a nemzeti színek vörös (piros), ezüst (fehér), zöld jelennek meg.
  • A sisakot négyágú, nyitott aranykorona zárja, amelyet nem összefüggően vörös (piros) mértani ábra díszít. A koronán természetes színű, hátsó lábain ágaskodó szarvas ábrázolása látható.
Mátyásdomb község
Kép: Lajos GálPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei