Medgyesegyháza város címere

Medgyesegyháza város címere álló, csücskös talpú pajzs, amelynek felső és mindkét oldali széle egyenes. A pajzsmező egyszer vágott, a jobb oldala vörös, a bal oldala zöld, a pajzstalp kék színű. Középen egy ezüstszínű életfa áll.

Medgyesegyháza város
Kép: albert dobosPanoramio

A pajzstalp kék színe az éltető víz jelképe. A település ugyanis az ország egyik legjelentősebb ivóvízkészlete felett, a Maros-hordalékkúpon fekszik, a Körösök alkotta felszíni vízbázis közelében.

Az életfa a folyamatosság, a megújuló élet jelképe, amely utal a település történetére, melynek során a középkorban két alkalommal is elnéptelenedett, de mindkétszer újra benépesült és virágzásnak indult.

A piros, zöld hasítás és az életfa ezüstje a magyar nemzeti címer színei. Ez azt jelzi, hogy a település mindig magyarok lakta hely és Magyarország földje volt. A pajzstalp kék színe az újratelepülés szlovák lakosságát jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei