Megyer község címere

Megyer község címere álló helyzetű, süvegezett, háromszögű pajzs.

  • Az aranysüveg közepén egy lebegő, vörös szívből kinövő, három természetes ábrázolású tulipán látható. A középső tulipán fölfelé növő, egyenes, zöld szárát, jobból-balról egy-egy enyhén hullámosan felfelé hajló, zöld levél övezi. E tulipán vörös, háromszirmú virága kissé nagyobb a másik kettőnél. A két szélső, háromszirmú, vörös tulipán zöld szára ívesen lefelé hajlik, ezért a két virág jobb és bal haránt irányban lefelé mutat.
  • A süveg feletti pajzsmező vörös. A süvegtől jobbra, a címer felső részén három, ölbe fogott hegyével felfelé néző arany nyílvessző lebeg.
  • A süvegtől balra három, ölbe fogott, álló helyzetű, lebegő arany búzaszál látható.
Megyer község
Kép: mszabolcsPanoramio

A címer egyrészt a község eredeti, 1864 keletkezett ( Bach korszakbeli) igazoló iratokon fennmaradt viaszpecsét-lenyomatból származik. A pecsétből származó stilizált virágok a címerben azért lettek természetes ábrázolású tulipánok, mivel a tulipánt az ótörököktől még Levédiában átvéve a magyarok hozták be a Kárpát-medencébe. A címer mesélő címer. A süveg feletti három nyílvessző az Árpád vezér által vezetett, honfoglaló Megyer törzs nevére utal. A három búzaszál az utolsó három évszázadnak állít emléket, amely a község lakóinak megmaradását és gyarapodását tette lehetővé.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei