Méhkerék község címere

Méhkerék község címere klasszikus arányú pajzs, arannyal szegve, középen egyszer hasítva.

  • Külső díszei: a pajzs fölé helyezett háromágú zöld levélmotívumból lecsorgó címersátor (vagy sisakdísz) színek: vörös - arany, fekete - ezüst. A külső díszek körbeölelik az egész pajzsot.
  • A kék mezőben szereplő három arany búzakalász szárai vörös-fekete virágmotívumba tartanak.
  • A fehér mezőben ferde állású kasza, nyele barna, pengéje ezüst. A penge vonala követi a pajzs alsó ívét. A vörös-fekete virágmotívumból kiinduló gyékény szára és levelei zöldek. A szár végén a termés (buzogány) barna. A szár, valamint a buzogány párhuzamot alkotnak a kasza nyelével.
Méhkerék község
Kép: Zoltán Péter Fajkürti KürthyPanoramio

A kék mező a település környékét, a mocsaras-lápos vidéket idézi, a három aranykalász a mocsár termőképessé tételének eredményét. A fehér mezőben lévő gyékény a mocsár idején uralkodó növényzetet jelképezi, a kasza a gyékény irtására, majd később a búza aratására utaló eszköz. A címer egésze idézi a letelepülő lakosság küzdelmes múltját.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei