Méhtelek község címere

Méhtelek község címere kékkel és arannyal negyedelt tárcsapajzs, amelynek negyedei közül az elsőben ezüsttemplom, a másodikban haránt helyzetű zöld tölgyfaág barna makkokkal, a harmadikban vörös idol lebeg, a negyedikben pedig ezüst hullámpólya látható. A pajzs alatt lebegő szalagon a felirat. „MÉHTELEK”.

Méhtelek község
Kép: bodilaszloPanoramio

A tárcsapajzs négyes felosztása arra utal, hogy a településre az 1970-es árvíz után másik három falu lakossága költözött át, így négy közösség kovácsolódott eggyé az elmúlt 33 év során.

  • Az első mezőben a község egyetlen történeti jelentőségű épületének stilizált mása látható, amely az összetartozást, az egyetemes értékek tiszteletét hirdeti.
  • A második mezőbe került az 1786-os pecsétnyomó tölgyfamotívuma, mint az ősök iránt érzett tisztelet és a jogfolytonosság megnyilvánulása. Ennek a régi jelképnek a megtartásával a tartós használat szándéka is megnyilvánul.
  • A harmadik mező a környék vizeire utal, mely a lakosság összetételét is megváltoztatta.
  • A negyedik mező egy női idolt ábrázol, melyet Méhtelek határában tártak fel több más lelettel együtt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei