Balatonendréd község címere

Balatonendréd címere álló, kerek talpú pajzs, zölddel és fehérrel hasítva. A pajzs közepét egy nyolc darabból álló ún. „nyolccakkos hópehely” csipkedísz foglalja el. A kör alakú csipkedísz belsejében három búzakalász, melyek közül a középső egyenesen álló, a két szélső jobbra-balra kihajló helyzetű. A búzakalászok szemei ún. „gipürből”, a kalászok ívesen hajlott bajszai „fonásból” állnak, míg levelei „szövésből” készülnek. A középső kalász oldalsó, a két szélső kalász belső bajszai egymást keresztezve rácsmintát alkotnak. A címerben foglalt minták a pajzs színeinek megfelelően váltakozó színűek. A címerpajzs alatt feketével a BALATONENDRÉD felirat.

Balatonendréd község
Kép: KFE.Panoramio

A címerben foglalt csipkeminta Balatonendréd hagyományos népművészetét, az abban foglalt kalászok és a pajzs zöld színe a fő foglalkozási ágat – a mezőgazdaságot –, valamint a természeti környezetet jelenítik meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei