Balatonfenyves község címere

Balatonfenyves címere álló, csücskös talpú, vörössel keretezett pajzs. Ezüstmezejében hullámvonallal (két hullámhegy között egy hullámvölgy) osztott kék pajzsláb felett páros zöld fenyőfa áll. A jobbra fordult csőrsisak dísze: leveles aranykoronán álló jobbra fordult, arannyal fegyverezett, kiterjesztett szárnyú ezüsthattyú. Foszlányok jobbról: kék-ezüst, balról: vörös-ezüst.

Balatonfenyves község
Kép: PbarnaPanoramio

Balatonfenyves címere, a vizet ábrázoló hullámvonallal osztott kék pajzstalp, illetve a sisakdíszben szereplő hattyú egyértelműen tükrözi, hogy Balatonfenyves esetében tóparti településről van szó. Ugyanakkor kifejezi azt is, milyen nagy szerepet játszik a község életében és fejlődésében a Balaton közelsége és az itt kialakult fürdőkultúra. A fenyőfák a település nevét is adó fenyveseket szimbolizálják.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei