Mesteri község címere

Mesteri község címere álló, kék színű, csücskös talpú pajzs. Alján aranymezőben egy szőlőfürt lebeg. Az aranymező felett zöld színű halmok láthatóak, felette a feltörő vizet ábrázoló ezüstszínű szimbólum. Két oldalán egy-egy hatágú csillag lebeg. A pajzs tetején egy nemesi korona nyugszik.

Mesteri község
Kép: virágkoszorúPanoramio

Mesteri igazi kincseire – a termálvízre, valamint a falutól nem messze magasodó Ság-hegyre és annak borára – utal a Kamper Lajos, vas megyei grafikusművész által tervezett címer, amely magába foglalja a dombot, a szőlőt, a feltörő vizet és a nemesi koronát. A címer alakja az úgynevezett „vért, hadi vért, vitéz vért” formát ölti fel. Magyarországon 1600-as évektől használtak ilyen alakú címereket. Az olyan pajzsokat, melyeknek a címerhez hasonlóan csücskös talpuk volt, csatákban nem használták, csak esztétikailag volt szerepük az emberek életében.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei