Meszlen község címere

Meszlen község címerén kék színű csücskös pajzsban, zöld hármas halmon, jobbra lépő, kettős farkú, nyelvét kiöltő aranyoroszlán, amely jobbjában aranymarkolatú görbe szablyát, baljában leveles arany szőlőfürtöt tart. A pajzs felett négy aranypántos lovagi sisak, amelyen lombos aranykoronából a pajzson leírt aranyoroszlán látszik, jobbjában szablyát, baljában szőlőfürtöt tart. A pajzsot jobbról kék-arany, balról vörös-ezüst foszlány övezi.

Meszlen község

A meszleniek jelentős szerepet játszottak Vas vármegye életében - 1596-ban pl. Vas és Sopron vármegyék együttes nemesi ülését itt tartották meg - teljes joggal vették fel és használták comminitásuk, közösségük címerében az aranyoroszlánt. A falu lakói, akik nemcsak önállóak, de nemesek is voltak, zászlót szenteltek falujuknak. A nemesség szimbóluma volt a sárga-kék zászló, középen a címerükkel. Levéltárak mélyéről került elő a pecsétnyomóval és más eredeti dokumentumokkal együtt. Címerükön, zöld halmon áll egy oroszlán, jobb elsőjében egy kard, baljában egy szőlőfürt. A rostély és a korona fölött még egy oroszlán, a születő és új jelképeként.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei