Mezőcsokonya község címere

Mezőcsokonya község címere egyenes állású. Kék színű tárcsapajzsban (reneszánsz pajzs) zöld pajzstalpon álló aranyfa, melynek két oldalán egy-egy szimmetrikusan egymásnak szembefordított ezüst ekevas lebeg. A fa fölött három ezüstcsillag látható. A pajzs alatt elhelyezkedő devise (jelmondat), zöld színű hullámos szalagon mutatja a település nevét, ezüstbetűkkel.

Mezőcsokonya község
Kép: jager19Panoramio

Az alkotók szándéka szerint a címerben szereplő stilizált fa az erdőművelésre, az ekevas a hagyományos mezőgazdasági termelésre, a zöld talaj a település környékén lévő és mezőgazdasági termelésre alkalmas mezőkre, rétekre, legelőkre, a kék szín a szabadságra, a boldogságra, az aranyszín az értelemre, a hitre, az erkölcsösségre, az ezüstszín a bölcsességre, a tisztaságra kíván utalni. A fa motívuma megtalálható az 1890 és 1908 között használt községi pecséten is, míg az ekevas két, a XVIII. század második felében használt pecséten szerepelt. A nyolcágú csillag a lakosok vallásos érzületét jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei