Mezőfalva nagyközség címere

Mezőfalva község címerének alakja pajzs. A címer alsó harmada zöld színű, mely egy mezőt fejez ki. Ez a mező utal a község nevére, Mezőfalvára, valamint a község mezőföldön történő elhelyezkedésére. Kifejezi ezenkívül a község életében jelentős szerepet játszó mezőgazdaságot is. A címer felső kétharmad része piros színű, melyben jobbról bal oldali átlós irányban három fehér sáv látható.

Mezőfalva nagyközség
Kép: Takács RicsiPanoramio

A három fehér sáv a község 1811-es alapításkori három utcáját jelöli. A három fehér sáv feletti piros mezőben aranysárga búzakalász látható, mely a községben elterjedt gabonatermelésre utal. A három fehér sáv alatti jobb oldali részben a zöld mezőben álló állat egy őrdaru, mely a ciszterci rend címerállata. A község címerében való jelenlétének az oka, hogy a település 1945-ig ezen rend birtoka volt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei