Mezőhék község címere

Mezőhék község címere arany, kék, zöld színű, ívesen gallérozott, szimmetrikus, barokk pajzs. A jobb gallér arany, a bal gallér kék mázú. A pajzsderék és a talp zöld. A fekete kontúrú aranykeretet a pajzsfőnél mindkét oldalon kettős csiga díszíti. A csigavonalaknál a keret megszakad (nem látható) a pajzsfő jobb és bal oldali peremének hátra hajlása miatt. Az íves keret felső része megtört, és a szimmetriatengelyen fölfelé csúcsosodik, mely a pajzsfőnél megszakad (nem látható) a pajzsfő bal és jobb oldali peremének behajlása miatt.

  • A jobb oldali aranygalléron piros karmait kifelé meresztő, piros nyelvét nyújtó, lépő griffmadár található.
  • A bal oldali kék galléron három aranykalász van.
  • A zöld pajzsderekat és pajzstalpat, a farktollait legyező-alakban kitáró páva uralja. A páva stilizált, domináns színe: arany.
  • A pajzson aranykorona látható. A koronát középen stilizált liliom, jobb és bal oldalt két-két aranygomb díszíti.
  • A koronából a pajzsot mindkét oldalon körbevevő takaró hullik alá. A jobb oldali takaró kívül zöld, belül arany. A bal oldali takaró kívül kék, belül arany.
  • A reneszánsz pajzs alatt mindkét végén fodrozódó, ívesen lobogó, szimmetrikus, fecskefarok-végződésű, arany és zöld bevonatú, feketével szegélyezett szalag látható. A szalag külső aranyborításán fekete „MEZŐHÉK” felirat olvasható.
Mezőhék község
Kép: aatePanoramio

A címert Papp Imre grafikus tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei