Mezőkomárom község címere

Mezőkomárom község címere pajzs alakú, az aranyszínű keretbe foglalt zöld mező alján kék csík, középen fehér színű harang, alatta ezüstszínű ekevas, a két alapszín között fehér színű híd helyezkedik el, felső részén népművészeti motívum díszíti.

Mezőkomárom község
Kép: mz/xPanoramio

A címerben a harang a történelmi múlt napjainkig fennálló jelképe. A 80-as években a Sírhegyen ásatások folytak, a régészek megtalálták az ősi település honfoglalás korabeli templom alapjait. A falu két temploma évszázadok óta áll, ma is ez a két legjellegzetesebb épülete.

Az ekevas a földművelést jelenti, a jellemző gazdasági ágazatot. Történeti vonatkozása is van, mivel a Baranyai gépműhelyben kiváló ekéket gyártottak. Újításuk révén híressé váltak, még külföldre is szállítottak. A híd a Sió hídja. Évszázadok óta átkelő volt itt. A népművészeti motívum díszíti a címert, a községben élő Kálmán Gyula a népművészet mestere mezőföldi motívumai.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei