Mezőszentgyörgy község címere

Mezőszentgyörgy község címere álló, katonai pajzs. Kék színű, az aljában zöld mező, benne egy természetes színű, sértetlen leopárd kép. Az állat a hátsó lábain áll kinyújtózva, felegyenesedve, farka hátracsapva, szája nyitva, piros nyelve kinyújtva, mellső lábai közül a bal mancsát zsákmányszerzésre nyújtja előre. Jobbjában aranysárga kalászköteget tart, és úgy látszik, mintha a pajzs jobb széle felé lépne.

A pajzson egy koronás, nyitott katonai sisak, királyi szalaggal, fehér (ezüst) galamb kiterjedt szárnyakkal, zöld babérágat tartogat csőrében, kiemelkedő díszként előretartva. A sisak csúcsán a csücsökből szalagok hullanak le, erre piros és aranysárga, amarra fehér (ezüst) és szintén piros, a pajzs szélére omolnak, magát a pajzsot díszítve.

Mezőszentgyörgy község
Kép: Dr. Pinczés SándorPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei