Mihálygerge község címere

Mihálygerge község címere alul kihegyesedő pajzson lévő, alul zöld dupla dombon álló fehér millenniumi emlékmű. Fölül kék ég háttérrel, a zöld dombot kék patak szeli ketté vízszintes irányban, a patak partján a pajzs két oldalán két búzakalász, középen egy tölgyfa található.

Mihálygerge község
Kép: BarnaBPanoramio

A zöld dupla domb a falu központjából látható két dombot jelöli. A fehér millenniumi emlékmű a 2000. évben felállított emlékmű legmagasabb részlete. Életfa turul - nap motívumokból összeálló angyal alak, a kereszténnyé válást szimbolizálja. A patak a község külterületén keresztül folyó Dobroda-patakot jelképezi, mely elég sok gondot okoz áradásaival. A búzakalász, és tölgyfa a régi, kör alakú címerből átvett motívum (két búzakalász között ekevas és csoroszlya) átalakítva, a falu mezőgazdasági jellegét, erdős környezetét jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei