Miklósi község címere

Miklósi címere álló kerek talpú pajzs, melynek kék mezejében zöld talajon felül két aranyközepű vörös heraldikai rózsától kísért, jobbra fordult, nyelvét kiöltő aranyoroszlán áll, amely felemelt jobbjában aranymarkolatú és keresztvasú ezüstszablyát tart, baljával egy, a talajon álló ezüstkeresztre támaszkodik.

Miklósi község
Kép: Szalay ÁkosPanoramio

A címer Miklósi múltjára utal. A pajzsban álló, két rózsától kísért, ezüst szablyát tartó oroszlán a Miklósi család címeréből származik. Egyes hagyományok szerint ez a család volt a település névadója. A családi címerben az oroszlán nem szablyát tart, hanem zászlót lenget a felemelt jobbjában. A kettős kereszt a lakosság vallásosságát jelképezi, azáltal pedig, hogy a képben ilyen szilárd (mindkét végén meg van támasztva) a kereszt pozíciója, kifejezi a miklósi lakósoknak a keresztény erkölcsi értékekhez való állhatatos és kitartó ragaszkodását is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei