Milejszeg község címere

Milejszeg címere álló, háromszögű pajzs. Kék mezejében a pajzstalpban a község elhelyezkedésére, a Göcsej tájegység jellegzetes, dombháton épült településére utaló, a zalai dombvidéket szimbolizáló zöld halom, melyen oldalnézetben balra fordult, vörös felfelé kunkorodó nyelvét kiöltő, két lábon álló aranyoroszlán áll. Felfelé lendülő jobbjában kivont görbe ezüstkardot, lefelé tartott bal karjában három szál vörös virágú, minden száron kettő zöld levelű rózsát tart.

A címer színei: a pajzs színe kék, a zalai tájat szimbolizáló domb zöld színű, az oroszlán aranyszínű, a teste fekete kontúrral körülrajzolt, nyelve vörös színű. A kard ezüstszínű, a rózsa szára és levelei zöldek, a rózsafejek vörös színűek. A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású ezüstszalagra, feketével MILEJSZEG felirat van írva.

Milejszeg község
Kép: arsenal13Panoramio

1950-ig a település kettő néven szerepelt, mint Milej és Rózsásszeg községek. A rózsák az egykor Rózsásszeg néven nyilvántartott falurészt szimbolizálják.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei